Vandaag besteld, binnen drie werkdagen dagen verzekerd verzonden!

Artists

Aisha Haider 

De Britse kunstenares Aisha Haider is geboren en getogen in Lancashire, Engeland.

Ze woont er vandaag nog steeds en heeft er haar eigen kunstenaarsatelier. Aisha Haider schildert reeds van jongs af aan en is autodidactisch. Schilderkunst is voor haar een verslaving en het is wat haar definieert tot in het diepste van haar ziel. Aisha Haider laat zich in haar werken graag inspireren door de prachtige Engelse plattelandslandschappen. De natuur biedt haar veel inspiratie en frisheid voor haar verbeelding. Aisha Haider haar favoriete schilderobjecten zijn alledaagse voorwerpen en personen die haar aanspreken maar in het bijzonder stadsgezichten, figuren, bomen en paraplu’s. Haar kunstwerken zijn modern en kleurrijk en soms ook impressionistisch.

Aisha Haider werkt meestal met olieverf of acryl afhankelijk van wat het beste past bij het onderwerp. Haider exposeert sinds 2008 en heeft inmiddels wereldwijd al meer dan 2000 schilderijen verkocht. Ze hoopt met haar kunst steeds een glimlach op de gezichten van mensen te toveren en ze blij te maken. 

Alicja Ressa 

Alicja Ressa is een Poolse kunstenares die studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Krakau (Polen). Ze heeft een eigen kunstenaarsatelier in Krakau (Polen) en werkt voornamelijk met olieverf op doek. Ze houdt van vurige kleuren in haar kunst.

Csenge Petō

Csenge Petō is een Hongaarse kunstenares die in 1980 in Debrecen (Hongarije) werd geboren. Vandaag is ze als artieste werkzaam in Göd (Hongarije). Al tijdens haar prille jeugd begon Csenge te schilderen en te tekenen en behaalde ze prijzen in diverse wedstrijden. Later zette ze haar artistieke carrière verder in Boedapest. Ze schildert vaak abstracte kleurrijke figuren en werkt voornamelijk met acryl -en olieverf. Regelmatig worden haar kunstwerken tentoongesteld in Boedapest, Székesfehérvár, Veszprém en Vác.

Dawid Garncarek

Dawid Garncarek  is een Poolse kunstenaar die volgens zijn eigen schildertechniek met acrylverf werkt. Op de achterkant van zijn schilderijen maakt hij aantekeningen van de gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de periode dat hij aan het kunstwerk werkte. 

Elizabeth Vlasova

Kunstenares Elizabeth Vlasova werd in 1979 in Moskou (Rusland) geboren. Van kindsbeen af werd ze door haar familie geïnspireerd om kunst te creëren. Vlasova studeerde 3 jaar aan de “Moscow School of Architecture and Design” en nadien perfectioneerde ze gedurende 4 jaar haar techniek aan de “technologies of old master’s drawings school” in Moskou. In haar kunstwerken laat Vlasova zich hoofdzakelijk inspireren door dieren en de natuur. Vandaag de dag woont Vlasova in Glastonbury - Connecticut (Verenigde Staten) en naast kunstenares is ze er werkzaam als designer en kinderboekenillustrator.

Henry Escobar

Professioneel kunstenaar Henry Escobar werd in 1965 in Spanje geboren. Hij studeerde applied arts en woont thans in Allondans (Frankrijk) waar hij een atelier heeft. Na een arbeidsongeval waardoor hij gedeeltelijk arbeidsongeschikt was hielp schilderkunst hem te herstellen. Deze periode was een katalysator voor zijn verdere artistieke carrière. Escobar is een gewaardeerd artiest en zijn werken worden zowel nationaal als internationaal tentoongesteld, oa. in Madrid, Barcelona, Brussel, Miami, Londen, Parijs, Genève, Lausanne, Lyon en Monaco. Zijn stijl bestaat uit figuratief realisme en hedendaagse pop-art elementen. Hij werkt vaak in acrylverf waarbij hij met een paletmes werkt om dikke lagen textuur en volume te creëren. In zijn kunstwerken laat Escobar zich vaak inspireren door vrouwen en door de ambigue complexiteit van de mensheid. Zijn levensmotto is “l’art est tout ce dont vous aves besoin.” Kunst is voor Escobar het licht dat ons hart doet schijnen en ons innerlijke kind laat stralen. Henry Escobar slaagt er in om zowel doorwinterde kunstliefhebbers als neofieten te ontroeren met zijn kunstwerken. 

Jean-Pierre Douchez

Douchez is een Franse kunstenaar die in 1975 werd geboren in Cambrai (Frankrijk).

In zijn kunstwerken laat Jean-Pierre Douchez zich hoofdzakelijk inspireren door de Bretoense landschappen aan de zee met vaak boten, families en kinderen in de hoofdrol. Het werk van Douchez is expressionistisch en figuratief. Hij gebruikt hoofdzakelijk een paletmes voor zijn kunstwerken te maken en houdt van rijkelijke kleuren in zijn immer ontroerende kunstwerken.

Jonathan Pradillon

Professioneel schilder en beeldhouwer Jonathan Pradillon is een Franse artiest uit Chennevières-sur-Marne  die werd geboren in 1993. Hij studeerde in 2013 af als graphic designer in Bagnolet (Frankrijk). 

Gefascineerd sinds zijn vroegste jeugd door het mengsel en het spel van kleuren, vormen en kunst wijdt hij zich sinds 2012 volledig aan de realisatie van zijn kunstwerken. Hij exposeert vooral nationaal in Frankrijk. Pradillon werkt meestel met acrylverf, penselen, messen en acrylstiften. In zijn beeldhouwwerken werkt hij graag met verschillende materialen samen zoals bijvoorbeeld hout en metaal. In zijn abstracte composities vertalen thema’s van filosofie en natuur zich door de symboliek van kleur en geometrie. 

Jos Eijken

Jos Eijken is een Nederlandse kunstenaar die in 1973 werd geboren in Rozenburg (Nederland). Als vroeg in zin jeugd bleek dat Eijken een bijzonder talent bezat om te tekenen. O.a. Rembrandt en Vermeer maakten deel uit van zijn inspiratiebronnen. Eijken studeerde later af aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Aanvankelijk werkte hij als grafisch vormgever. In 2014 verdiepte hij zich echter verder in schildertechniek. Tegenwoordig worden zijn kunstwerken verkocht over de hele wereld. De stijl van Jos Eijken is realistisch en raak af en toe de grenzen van het fotorealisme. Als ondergrond voor zijn werken gebruikt hij vooral linnen en katoen maar ook hout en soms karton. Hij begint in een dunnen onderschildering in acrylverf en schildert, als deze droog is verder in olieverf. De onderwerpen die Jos Eijken schildert lopen uiteen: vrouwenfiguren, landschappen, stillevens en stadsgezichten. Steeds is hij op zoek in zijn werken naar een aardse verstilde schoonheid.

Jovan Strijemac

Jovan Strijemac is een gepassioneerd artiest, kunstschilder en schrijver.

Hij werd geboren op 3 mei 1962 in ex-Joegoslavië. Op zijn 16 de volgde hij kunstlessen aan een privé kunstschool. In de periode 1978-1982 was hij gefascineerd door Dali en surrealistische kunst. Zijn eerste schilderijen maakte hij met olieverf in surrealistische stijl. Door zijn temperament evolueerde zijn kunststijl in de late jaren 80 echter naar snel schilderijen zonder overbodige details. Na het uitbreken van de oorlog in ex-Joegoslavië verliet hij zijn geboorteland en in 1993 vestigde hij zich in Nederland. Zijn schilderijen moest hij achterlaten in ex-Joesoslavië en werden jammer genoeg allemaal vernietigd tijdens de oorlog. In de eerste tijd na zijn aankomst in Nederland waren zijn schilderijen allemaal donker en somber net als gevoelens. Vanaf 1998 begon hij echter weer met het gebruik van meer kleur. “Colour is born” noemt hij deze periode zeIf. Inmiddels is Jovan Strijemac een gewaard artiest bij een breed publiek zowel binnen als buiten Europa. Hij heeft een eigen kunstenaarsatelier in Heerenveen (Nederland).

Jovan Strijemac schildert met paletmes en gebruikt de verf direct uit de verfpot of uit de tube. De verf wordt met snelle handbewegingen op het doek aangebracht. Zijn werken zijn steeds expressionistisch en kleurrijk. Als thema’s gebruikt hij alles om zich heen als inspiratiebron. Jovan stijl is zeer uniek in stijl en kleurgebruik. 

Katarzyna Zabek

Katarzyna Zabek is een Poolse kunstenares die hoofdzakelijk abstracte kunst brengt. Voornamelijk laat ze zich voor haar kunstwerken inspireren door abstracte menselijke figuren en door boten. Meestal werkt ze met olieverf. Katarzyna Zabek brengt de verf steeds aan met een paletmes. Borstels komen aan haar kunstwerken weinig of niet te pas. Deze techniek geeft een driedimensionaal aspect aan haar kunstwerken en maakt ze dan ook bijzonder. 

Kspersee 

Kspersee is een Franse professionele kunstenaar die werd geboren in 1978 in een kunstenaarsfamilie. 

Hij is sinds zijn jeugd volledig ondergedompeld in kunst dit dankzij een vader en een oudere broer die eveneens actief waren als internationale schilders. Tegelijkertijd volgde hij opleidingen in schilderen, tekenen en viool en legde hij uiteindelijk de focus op beeldende kunst.

Kspersee schildert al twintig jaar en begon in 1995 te exposeren in Armenië, Yerevan en Abovian, en Rusland. Daarnaast neemt hij regelmatig deel aan talrijke persoonlijke of groepstentoonstellingen in Frankrijk. 

Kspersee vertaalt bijzondere sferen en emoties en blijft vaak constant op zoek naar creativiteit, waarbij hij zich laat inspireren door zijn verblijven in Azië en Europa. 

De keuze van de onderwerpen en de aandacht voor detail in zijn kunstwerken geven een gevoel van vreugde dat in elk van zijn werken steeds tot uiting komt.

Mathias Schilder 

Mathias is schilder, fotograaf en designer. 

Mathias Schilder  (Schilder is zijn artiestennaam) werd in 1975 geboren in Vence (Frankrijk) en verhuisde reeds op jonge leeftijd naar Polen. Hij volgde kunstopleidingen in Poznan (Academy of Fine Arts - Faculty of Painting) , Warschau (Academy of Fine Arts - Faculty of Photography) en Toruń (Nicolaus Copernicus University - Faculty of Graphic Design). 

Sinds 2013 woont hij in Amsterdam (Nederland) waar hij een eigen kunstenaarsatelier heeft en fulltime kunstenaar is. 

Mathias heeft zijn unieke stijl en maakt originele acryl schilderijen. Indrukken op de rand van impressie en expressie. Hij gebruikt steeds expressieve, heldere felle en gedurfde kleuren in zijn kunstwerken.

Zijn schilderijen ondertekent hij steevast enkel met zijn voornaam Mathias. 

Lineaire impasto is de rode draad door zijn schilderijen. Dit is een schildertechniek op de grens van sensaties en expressie. De kunstenaar is op zoek naar de emotie van licht en beweging met expressieve nadruk op schilderen met lijnen. De schilderijen zijn altijd kleurrijk en voorzien van dikke strepen verf over het schilderij maar het onderwerp is dan weer zeer gedetailleerd weergegeven waardoor het schilderij blijft boeien. Mathias schildert vaak Nederlandse steden en landschappen met de typische Hollandse windmolens maar ook dieren en klassieke auto’s zoals een VW camperbus en de kever komen aan bod in zijn kunstwerken.  Steeds zijn zijn schilderijen verrassend, vol emoties en kleur.

Pierre Trémauville

Pierre Trémauville is een Franse schilder en autodidactisch beeldhouwer die in 1951 werd geboren in Falaise, Calavados (Frankrijk). Tegenwoordig woont hij in Chantilly (Frankrijk). Hij leerde schilderen in het bekende kunstenaarskwartier Montmartre. 

Trémauville won reeds verschillende prijzen en stelt regelmatig tentoon in Parijs. Zijn werken zijn in verschillende kunstgalerijen te zien en eveneens terug te vinden in privécollecties wereldwijd oa. in Japan, de Verenigde Staten, Taiwan, Peru, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Sophie Queuniez

Sophie Queuniez is een Franse kunstenares die werd geboren op 27 november 1976 in Maubeuge  (Frankrijk). Ze heeft vandaag haar eigen kunstenaarsatelier in Recquignies, een klein dorpje in de buurt van Maubeuge (Frankrijk). Reeds op jonge leeftijd raakte Queuniez gefascineerd door de schilder- en tekenkunst. Op haar twaalfde kreeg ze een boek over Renoir cadeau van haar moeder en begon ze lessen te volgen aan de school voor Schone Kunsten van Maubeuge met Bélisaire Fauconnier als leraar, vervolgens liep ze school in het schilderatelier van Hugo Laruelle, schilder in Maubeuge om haar technieken te perfectioneren. In haar werken laat ze zich beïnvloeden door  Chagall, Matisse, Kandinsky, Klein en Van Gogh. In haar schilderkunst legt Sophie Queuniez de nadruk op het abstracte waardoor ze zich vrij en spontaan kan voelen en gebruikt ze ook graag verschillende materialen (mixedmedia).  De kunstenares werkt veel aan de harmonie tussen vormen, texturen, compositie en kleuren ...  Ze houdt vooral van blauw en rood ... rustgevende of lichtgevende kleuren …Meestal werkt Queuniz  in acryl, al houdt ze ook van olieverf en aquarel. Haar belangrijkste inspiratiebron is de natuur, de schoonheid van het moment, de intensiteit van gevoelens ...

Haar schilderijen transcriberen intens haar gevoelens en haar gewaarwordingen van de werkelijkheid ... haar artistieke werk illustreert de verinnerlijking van haar leven, de poëzie en de emotionele kracht van de innerlijke wereld van de kunstenares. 

Naast professioneel kunstenares is Queuniez beroepshalve ook werkzaam als illustrator. 

Wereldwijd werden er meer dan 100 van haar werken verkocht. 40 van haar werken 

werden tentoongesteld in de Excentric Gallery in Maubeuge, Frankrijk. Ongeveer twintig werken zijn permanent tentoongesteld in Valenciennes.

Teresa Kluszczyńska

Teresa Kluszczyńska is een Poolse kunstenares die afstudeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Łódź (Polen). Na haar studies ging Teresa Kluszczyńska professioneel niet aan de slag als kunstenares maar bleef ze in haar vrije tijd veel schilderen omdat ze gepassioneerd is door de schilderkunst. In haar kunstwerken rent ze weg van het overweldigende alledaagse leven, de strijd om te overleven, die wordt geassocieerd met harteloosheid, hebzucht en stervensgevoeligheid. Met behulp van levendige kleuren, kleuren en licht transformeert ze de werkelijkheid en geeft ze haar een grillige vorm. Haar werk is een dialoog met het beeld dat ze ziet en giet op het doek. In elk schilderij laat ze een deel van zichzelf achter met haar kijk op de wereld om zich heen.